Bijdragen aan community projecten

Netage streeft er naar open source software ontwikkeling en de ontwikkeling van open standaarden te ondersteunen door het verstrekken van bijdragen, het communiceren van bevindingen en door deel te nemen aan werkgroepen.

Netage heeft een sterke geschiedenis van het bijdragen aan open source projecten en werkgroepen. Veel van de software die wordt gebruikt voor onze diensten is open-source software. In de geest van de ondersteuning van de tools die we gebruiken dragen we regelmatig bij aan deze community gedreven projecten. Hoewel open source software in het algemeen vrij is van licentie kosten, kost het wel een investering van tijd en geld om bij te dragen aan de community. Deze communites zijn zeer belangrijk voor de kleinere meer specifieke producten en vereisen deze aandacht. Het is heel belangrijk om te erkennen dat open source software vrij is van licentiekosten, maar dat betekent nog niet dat er helemaal geen kosten zijn.

Het fundament van opensource software is de mogelijkheid om te communiceren met behulp van open standaarden, zowel voor de infrastructuur als voor de datacommunicatie. Deze open standaarden dragen voor een groot deel bij aan het succes van de oplossingen die we hebben gebouwd voor klanten. Het stelt ons in staat om snel aan te passen aan nieuwe eisen en gemakkelijk de oplossingen te integreren in nieuwe omgevingen.

Als W3C lid,  nemen we actief deel aan diverse werkgroepen om deze standaardisatie-inspanningen op het gebied van Semantic Web en emergency data management te ondersteunen. Niet alleen stelt dit ons in staat om aan de standaarden mee te ontwikkelen, het maakt ook dat we een concurrentievoordeel hebben omdat we heel vroeg deel uitmaken van het ontwerpproces.