Netage door de jaren heen

Netage begon in 1995 onder de naam Van Leeuwen Solutions (VLS) met als focus het bieden van service op IBM hardware. In die tijd kwam steeds vaker de vraag of er ook software diensten geleverd konden worden met de nadruk op Lotus Notes. De IBM service tak draaide op Lotus Notes, dus deze kennis was reeds in huis.
Hierdoor is de nadruk steeds meer komen te liggen op het leveren van netwerk georiĆ«nteerde oplossingen, dus ging VLS over op de ‘Networking Age’ wat uiteindelijk netage.nl is geworden.

Netage is in 1996 begonnen met internet gebaseerde applicaties die verder gingen dan de eenvoudige ‘platte’ websites.
Na de eerste stappen in het World Wide Web gezet te hebben is netage.nl in 2001 begonnen met het aanbieden van diensten op het internet. Tegenwoordig zou dit Software as a Service (SaaS) of het nu veel gebruikte woord ‘in de Cloud’ heten.
RESC.Info is het eerste grootschalige product van Netage.nl dat op deze wijze ingezet is.

In 2005 is het framework FishFood door netage.nl ontwikkeld, wat onder andere de basis is van RESC.Info. Voordeel hiervan is dat de producten van Netage.nl flexibeler worden en het ontwikkelplatform gestroomlijnder. Hierdoor zijn Version Control Systemen, Issue Trackers, development stack en helpdesk systemen op elkaar afgestemd, waardoor er een beter inzicht kwam in de ontwikkelingen, wijzigingen en bestede tijd. FishFood staat op dit moment aan de basis van bijna alle producten van netage.nl