Graph Data Proof of Concept voor de NFPA

NFPANetage heeft van de NFPA de opdracht gekregen om de informatie uit het Nationaal Fire Incident Reporting System (NFIRS) om te zetten naar Graph Data. Deze Proof of Concept is een eerste stap om een “fire ontologie” te bouwen waarmee de enorme hoeveelheden beschikbare data beter verwerkt kunnen worden.

Graph Data Proof Of Concept

Door de informatie beschikbaar in NFIRS als Graph Data beschikbaar te maken is de NFPA in staat een begin te maken met het ontdekken van verbindingen in de data. Deze verbindingen dragen bij aan het uiteindelijke doel van de ‘Fire Ontology’, namelijk door het gebruik van slimme data bij te dragen aan de veiligheid van brandweer mensen en burgers.
De opdracht bestaat uit:

  • het creëren van een SKOS Concept Scheme  van de termen uit NFIRS.
  • het converteren van NFIRS data naar Graph Data.
  • het creëren van Data Shapes om nieuw ingevoerde data te valideren.

Bij het modelleren van de Graph Data wordt gebruikt gemaakt van de eerder ontwikkelde modellen voor andere brandweer toepassingen.

NFPA

De National Fire Protection Association (NFPA) uit de Verenigde Staten is een non profit organisatie en ontwikkeld en publiceert meer dan 300 vastgestelde richtlijnen en standaarden, deze zijn bedoeld om de dood, letsel, materiële en economische schade als gevolg van brand, elektriciteit te voorkomen. Deze vastgestelde richtlijnen en standaarden worden beheert door meer dan 250 technische comités en bestaan uit bijna 9000 vrijwillige bestuursleden.
De NFPA heeft een invloedrijke positie binnen de brandweer en is dus de logische volgende stap om de beschikbare data beter te benutten. Door het gebruik van data is de NFPA in staat om het ontwikkelen van de richtlijnen en standaarden te ondersteunen en door zijn onafhankelijk positie kan de NFPA ook optreden als centraal punt voor data verwerking binnen de brandweer.