Brandweer Event 2022

Wij zijn trots te mogen mededelen dat Bart van Leeuwen woensdag 12 oktober mag spreken op het Brandweer Event ’22. Tijdens zijn presentatie: ‘Situational Awareness, een belangrijk onderdeel van Human Factors.’ zal hij toelichten hoe ons vermogen om waar te nemen en te begrijpen de situational awareness beinvloed, maar ook dat de koude processen van grote invloed kunnen zijn op de situational awareness van de mensen in het veld.

OSH-conferentie 2022 Riyad

Op maandag 3 oktober zal Bart van Leeuwen een presentatie geven op The 4th Arab Conference on Occupational Safety and Health in samenhang met de 5th International Saudi Conference 2022. Hij zal hier spreken over hoe slimme werknemers Situational Awareness gebruiken om de veiligheid te verbeteren.
Wij van SAMatters! helpen organisaties de veiligheid te verbeteren door ervoor te zorgen dat werknemers begrijpen hoe ze hun Situational Awareness kunnen ontwikkelen en behouden tijdens het werken in stressvolle omgevingen.

Het ministerie van Human Resources en Sociale Ontwikkeling in Saudi Arabie wil graag integreren met alle sectoren om veilige en gezonde werkomgevingen te creëren die verenigbaar zijn met internationale normen voor veiligheid en gezondheid op het werk.

Wat is Graph Technologie?

In de afgelopen jaren heeft Bart van Leeuwen tijdens verschillende presentaties en workshops de concepten van graph technologie en linked data uitgelegd. In deze webinar heeft hij al het materiaal wat de afgelopen jaren gebruikt is samen gevoegd tot een laagdrempelige introductie over graph technologie en linked data.

Podcast met Smart Fire Fighting

Bart van Leeuwen heeft meegedaan met een virtuele chat georganiseerd door SmartFireFighting.com en gehost door Kevin Sofen. Samen met Chief Dan Munsey en Andreas Huber besprak hij het gebruik van data bij de brandweer.

Het gebruik van data rond brandoperaties is een hot topic: de inzet van voertuigen, opkomsttijden, reactietijden, minimale personeelsbezetting en financiering. Het gebruik van data ook naar voren wanneer ons wordt gevraagd te ‘bewijzen’ wat we allemaal weten over onze operationele capaciteit! Maar hoe leggen we deze gegevens vast en hoe gebruiken we deze om zinvolle beslissingen te nemen?

Blog door Nicky van Oorschot

Bij Netage B.V. zijn wij enthousiaste gebruikers van Stardog sinds versie 4. We hebben verschillende standaard RDF Graph-oplossingen gemaakt bovenop de Stardog KnowledgeGraph waardoor we veel ervaring op gedaan hebben met dit product.
We hebben afgelopen jaren veel van de meer geavanceerde technologieën van Stardog gebruikt en zullen een deel van onze ervaring delen via onze blog.

De eerste blog is geschreven door Nicky van Oorschot en hij vertelt hier over de machine learning techniek die gebruikt wordt om overeenkomsten in data te vinden. Als u meer wilt weten of deze technologieën in uw organisatie wilt inzetten, laat het ons weten!

NeoNeoLogism

Netage B.V. heeft een reboot gemaakt van NeoLogism een simpele RDF Vocabulary beheer en publicatie tool voor ‘the web of data’
Mensen die al enige tijd in de Semantic Web/Linked Data/RDF groepen rond gaan kennen wellicht Neologism, een simpele web based RDS Vocabulary beheer tool gemaakt door het Deri instituut in Galway Ierland.

Neologism is een eenvoudige RDF/RDFS vocabulary beheer en publicatie tool, niet zo complex en utigebreid als Topbraid, Protégé, vocbench of PoolParty
Het doel is om eenvoudig in gebruik te zijn maar toch mogelijkheden als subclasses,subproperties en onderlinge relaties (domain,range, disjoint etc.) te ondersteunen.
Wanneer de tool op een web adres wordt aangeboden zijn alle gemaakt vocubularies direct opvraagbaar (dereferenceble) op het specifieke adres en bruikbaar door bijv. LOV.

Aangezien het sinds enkele jaren niet meer beheerd en door ontwikkeld werd gaat het nu gebukt onder het niet compatible zijn met de huidige PHP versies en afhankelijk zijn van een stok oude Drupal (v5), wat allerlei beveiligingsissues met zich mee brengt. De huidige versie upgraden naar een nieuwe PHP en Drupal is een enorm werk aangezien dependencies dezelfde problemen hebben.

Bij Netage B.V. hebben wij de tool jaren lang met veel plezier gebruikt om onze eigen vocabularies te hosten, maar ook wij lopen nu aan tegen de beperkingen van het achterstallige onderhoud.

We hebben een reboot van de tool gemaakt, NeoNeoLogism

Aangezien we veel van onze eigen tooling ontwikkelen hebben we besloten een reboot van de tool te maken, NeoNeologism, aangezien we veel met Java doen is deze versie in Java geschreven.
We hebben een uitgebreide versie van de nieuwe tool al voor verschillende projecten gebruikt en we vinden dat het nu tijd is om e.a. beschikbaar te maken.
Het doel van Versie 1.0.0 is om de huidige functionaliteit van Neologism te vervangen zodat we een aantal van onze eigen installaties kunnen vervangen.

Opensource tool en uiteraard vrij te gebruiken

NeoNeologism wordt een opensource tool en uiteraard vrij te gebruiken.

Read More

Conversational AI met Firegraph

Ondanks dat veel in deze tijd stil staat is Netage B.V. volop met innovatie bezig, op dit moment vooral op het gebied van Conversational AI. Hoe mooi zou het zijn om eenvoudige vragen direct beantwoord te krijgen vanuit een Knowledge Graph zonder ingewikkelde query’s te moeten maken?

Read More

COVID-19 Dashboard Amsterdam

Met FireGraph, de knowlegde graph voor de brandweer, heeft Netage B.V. voor brandweer Amsterdam-Amstelland een COVID-dashboard ontwikkeld. Met dit dashboard wordt data rond COVID gerelateerde incidenten goed inzichtelijk gemaakt.

Door middel van dit dashboard krijgt men nu een goed overzicht over alle COVID gerelateerde incidenten. Waar vonden ze plaats? Hoe vaak en wanneer? Door middel van stijgende en dalende lijnen in grafieken zijn trends ten opzichte van de normale situatie nu goed te volgen.

Read More

Ontmoeting met Excelerate

Afgelopen Vrijdag is Netage B.V. op bezoek geweest bij het hoofdkantoor van Excelerate in Cardiff, VK. Excelerate heeft ons hier een demonstratie gegeven van al hun producten, inclusief de Zero Gap Connetivitie car. Deze auto is in staat wanneer de gebruikelijke netwerken wegvallen toch internet verbindingen te maken, bijvoorbeeld bij rampen. Hierdoor kunnen de rampbestrijdingsdiensten bij een ramp toch met elkaar blijven communiceren.

Excelerate zorgt ervoor dat alarmdiensten met elkaar data uit kunnen blijven wisselen en Netage B.V. zorgt ervoor dat de juiste data bij de alarmdiensten terecht gaat komen. Hier zien wij een evetuele toekomstige samenwerking.

Presenteren op FRI 2019 Atlanta

Vrijdag 9 augustus zal Bart van Leeuwen, CEO van Netage B.V. spreken op Fire Rescue International 2019 in Atlanta, VS.

De Amsterdamse brandweer heeft een lange traditie van het handhaven van zijn eigen tactieken en procedures over de nationale normen, allemaal gebaseerd op eigen ervaringen, trots en een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de jaren 1600. Verandering waren niet gemakkelijk binnen de brandweer, begin 2000 werkten we nog met 13 jaar oude brandweerwagens en wollen uitrukkleding! En nu in 2019, de brandweer heeft elk aspect van brandbestrijdingsoperaties, onze tactiek, onze kleding, onze brandweerwagens, onze uitrusting en onze trainingen getransformeerd. De presentatie van Bart geeft je een overzicht van de motivaties voor verandering en de geleerde lessen, wat werkt en wat niet, wie te betrekken als je een radicale verandering wilt om je operaties modern en veilig maar nog steeds agressief te maken!

Geïnteresseerd? Kom naar de CHIEF-111 sessie, Amsterdam Fire Department: From Traditional Aggressive to Cutting Edge Aggressive. Vrijdag, 9 augustus, 13:30u – 15:00u, Georgia World Congress Center, B312