Succesvol dagvoorzitterschap bij ICTU

logo-ictuBart van Leeuwen was vrijdag 20 juni namens netage.nl de dagvoorzitter tijdens de workshop ‘Wetgeving in verbinding – Grip op betekenis’ georganiseerd door onder andere de ICTU. Bart was gevraagd een presentatie te geven over de brandweer en Linked Data, om zo een voorbeeld te geven over het belang van het koppelen van data. En hiermee de deelnemers van de workshop een inleiding te geven voor hun workshops. De presentatie van Bart werd enthousiast ontvangen en wekte meteen ideeën en een stroom van vragen en discussies op.

Tijdens de eerste workshop ronde waren er twee keuzes:

  • Academy voor wetgeving – Als je begrijpt wat ik bedoel; samenwerking tussen beleid, wetgeving en uitvoering als er ook ICT bij komt kijken.
  • Kadaster, BRK en BAG – de Kenniskluis als domeinwoordenboek gerelateerd aan kadastrale wetgeving.

Netage.nl was zeer geïnteresseerd in de ontwikkelingen bij het Kadaster. Arjen Santema gaf hier tekst en uitleg over en gaf daarbij een mooie demo van de nieuwe Linked Data toegang tot de Basisadministratie Adressen en Gebouwen.

Tijdens workshop ronde twee was er weer een keuze:

  • Stelselcatalogus – De kracht van het verbinden van gerelateerde informatie.
  • NORA en semantiek; een praktijkvoorbeeld van de Politie

Voor netage.nl was hier het voorbeeld van de politie een interessante keuze. De politie is met hulp van NORA zijn interne informatie aan het koppelen, zodat medewerkers hier functioneler gebruik van kunnen maken. Ook zijn zij begonnen met omschrijven van begrippen, wat netage.nl door middel van de firebrary ook bij de brandweer aan het toepassen is.